Conferinta de presa Iris

foto: Ralucz

În care se arată starea de panică în care mă găseam după anunţarea bolii lui Cristi Minculescu.

M-am întors de la conferinţa de presă organizată la ora 14:00.

În primul rând ţin să precizez o dată pentru totdeauna şi pentru toată lumea: CRISTI MINCULESCU NU ARE CIROZĂ
Poate acum se vor linişti toţi oamenii care m-au terorizat cu chestia asta ani de zile, toţi „jurnaliştii” care au umplut ziarele cu minciuna asta, toţi şacaliii care l-au jignit.
Oricum toţi cei amintiţi mai sus au primit o lecţie importantă de la cel pe care l-au batjocorit, o lecţie pe care poate nu au înţeles-o: lecţia demnităţii.
Cristi Minculescu suferă de o boală polichistică hepato-renală, moştenită genetic. Doctorul s-a exprimat clar „ăsta a fost ghinionul lui de la naştere”. Este o boală rară pentru care nu există medicaţie. Evoluţia „pungilor cu lichid” de pe ficat şi de pe rinichi depinde de la caz la caz. La Cristi ficatul a fost afectat primul. În general rinichii sunt primele organele afectate.

În al doilea rând: CRISTI MINCULESCU NU ESTE INTERNAT.
Se află la un hotel din Germania împreună cu soţia lui şi se va întoarce în România la sfârşitul acestei săptămâni.
Cosmin Nicoară, managerul iris a spus la începutul conferinţei că Mincu a primit toate ziarele la hotel şi că a citit toate porcăriile care s-au scris.

Băieţii de la Iris au spus că Mincu este slăbit dar optimist şi că vrea să cânte pe 2 martie la Teatrul Naţional. Aşadar concertul de mărţişor nu a fost anulat.

Turneul programat pentru această lună(nu pentru acest an, cum au scris unii), a fost amânat pentru că implica 20 de concerte în 20 de zile. Până şi un om sănătos ar fi terminat după un asemenea efort.

Doctorul a mai precizat că problema lui Cristi este majoră dar rezolvabilă şi că toţi pacienţii lui de la Timişoara care suferă de această boală se află într-o stare mult mai gravă decât cea a solistului IRIS.
Acelaşi doctor a mai vorbit despre demnitatea extraordinară a lui Cristi Minculescu în faţa tuturor zvonurilor care „sigur că îl dureau”.

Unul din medicii de bază de la clinică din Germania este român. La momentul acesta Cristi a fost trecut pe lista pentru transplant de ficat cu titlul de RECOMANDARE nu de urgenţă(aşa cum au scris cei de la Can Can). De asemenea i se fac analize soţiei sale pentru a vedea daca este compatibila ca donator.
Membrii formaţiei Iris au specificat că vor fi alături de el, în Germania, când va avea loc operaţia de transplant. „Suntem o familie”- a spus Nelu.

Formaţia Iris a menţionat că doreşte transparenţă totală şi că va oferi presei toate informaţiile asupra stării de sănătate a lui Cristi, încercând astfel să descurajeze speculaţiile care nu fac nimănui decât rău.

În astea două zile m-am purtat iraţional dar nu-mi pare rău. Am să continui să fac asta câtă vreme o mulţime de voci insistă să îşi bată joc de necazul unui om, să-l acuze sau să comenteze calitatea albumelor Iris.

Am să continui să mă cert cu toţi bloggerii şi toţi comentatorii lor câtă vreme aceştia comit o mare nedreptate. Am să continui să comentez pe toate site-urile care publică ştiri despre Iris care conţin neadevăruri.
Cât despre cei care în clipele astea nu găsesc altceva mai bun de spus decât că Iris şi-au schimbat stilul şi că nu mai sunt ca pe vremuri, nu pot să le spun decât că sunt CONFORMIŞTI ÎN NONCONFORMISM, încremeniţi în trecut şi mai ales deplasaţi.

Nu am pretenţia puerilă ca toată lumea să-i iubească pe Iris aşa cum îi iubesc eu. Nu pot însă să accept mizeriile unor oameni care nu au fost la un concert în viaţa lor, ale unor oameni al căror ţel în viaţă este să fie primii în google.

Pe 2 martie la Teatrul Naţional o să-l aşteptăm cu o mare de flori de IRIS.

Un gând despre „Conferinta de presa Iris

  1. Pingback: Iris la Peninsula 2009 « Zapacita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s