STOP DN 66A

STOP DN 66

Tronsonul 3 al drumului naţional 66 A măsoară 19 km şi urmează să distrugă „ultimul Peisaj Forestier Intact din zona de climă temperată a Europei” (potrivit asociaţiei Agent Green) din zona munţilor Retezat, Godeanu şi Ţarcu.

Lucrările la acest drum au fost începute în 1999 când ghiciţi cine era ministru la transporturi. În 2007 Tătucul a făcut chiar o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, supărat că operaţiunile de construcţie fuseseră sistate.

Acvile de munte, şoimi călători, bufniţe, lilieci, urşi, râşi, lupi, cerbi, capre negre, veveriţe, mistreţi, jderi de copac, pisici sălbatice, vulpi, iepuri, şopârle, şerpi, broaşte– toate au fost văzute sau au lăsat urme în zonă în ultimul an. Bineînţeles că studiul de impact al beneficiarului drumului ignoră complet acest aspect.

Puteţi semna petiţia „Salvaţi Munţii Retezat de asfalt” aici. Puteţi să contactaţi Minsterul Mediului la numărul de telefon 004 021 316 02 43 sau pe adresa de mail srp@mmediu.ro

Pe domnul László BORBÉLY, mare iubitor de natură  şi vajnic apărător al codrilor, îl puteţi contacta la telefon 021 316 02 66

Nu sunt împotriva progresului dar sunt împotriva distrugerilor bazate pe şpăgi şi a studiilor de fezabilitate făcute de oameni care închid ochii în faţa naturii. Vreau să citesc poziţia oficială a Ministerului Mediului. Vreau să citesc cum au de gând să împiedice animalele să traverseze drumul- nu alea câteva animale care apar în studiul lor, ci sutele pe care le-au identificat cei de la Agent Green. Cum se vor împerechea animalele astea în răpăit de utilaje? Ce utilitate are un drum care va fi închis 7-8 luni pe an, în condiţiile în care avem deja un Transfăgărăşan? De ce în loc să finalizăm jalnicele autostrăzi, aruncăm banii în asfaltarea habitatelor naturale?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s