Al doilea DVD IRIS


Astăzi am aflat că a apărut pe piaţă DVD-ul „Aeterna- Dăruind vei dobândi„,  al doilea DVD al formaţiei IRIS (prima formaţie din România care a lansat un DVD- „Iris Digital Athenaeum” în vara lui 2001).
Acest al doilea DVD vine cu o încărcătură emoţională uriaşă pentru că prezintă concertul de revenire din 8 octombrie de la Sala Polivalentă. După luni de zile în care am fost cu sufletul alături de Cristi Minculescu şi de soţia lui, în toamna lui 2009 am asistat la cel mai emoţionant concert din viaţa mea. În seara aia am simţit pofta cu care Iris s-au întors pe scenă, am văzut dăruirea completă a lui Cristi şi am auzit dorul şi dragostea publicului.

Am povestit destul de explicit pe saitul Tabu cum am primit vestea internării lui Cristi, cât de oribilă a fost aşteptarea şi cât de magică a fost revenirea. Minculescu a apărut vioi şi  întinerit cu cel puţin zece ani . „Trenul fără naş”, „Pe ape”, „Tot zbor”, „Călătorul” (şi nu numai), ne-au demonstrat că IRIS mai pot, mai vor şi mai au multe de zis. Aproximativ 7000 de oameni au fost din nou un glas puternic.  În seara aia fiecare vers a avut sens mai mult ca oricând: „Vă port mereu în suflet şi ştiu c-am s-ajung”; „Niciodată singuri, împreună cu voi”; „N-o sa privim în urmă la amintiri cu triste ploi”; „Tot ce-am vrut a fost ca timpul să mai stea, nu mai mult ca viaţa mea”. Am văzut copii şi bunici plângând, gagici isterizându-se ca pe vremuri, pletoşi agitându-se ca pe vremuri.

Sunt curioasă dacă înregistrarea va reuşi să redea măcar o bucăţică din emoţia şi fiorii zilei de 8 octombrie.

Găsiţi DVD-ul aici.

Nu înţeleg totuşi de ce nu îl promovează…poate aşteaptă să-l lanseze în toamnă, o dată cu noul album 🙂

De la Iris Polivalenta

Iris Polivalenta

7 gânduri despre „Al doilea DVD IRIS

  1. Nu-l promoveaza pentru ca oamenii care inteleg spiritul iris voi stii ca s-a lansat , iar cei care nu inteleg nu au nevoie sa stie ca s-a lansat:D

    Apreciază

    • ei 🙂 doar nu crezi ca propuneam sa se duca la Maruta cu noul DVD? Ma gandeam doar la o lansare- pentru oamenii interesati de Iris, evident.
      Ca sa nu mai zic ca un concert atat de special ca cel de anul trecut, ar trebui vazut de multi artisti- ca să înţeleagă ce înseamnă să te dăruieşti întradevăr publicului.

      Apreciază

  2. Maine dimineata ma duc la magazin sa intreb de el. Ma bucur ca l-au lansat in sfarsit. Abia astept sa-l vad. Pacat totusi ca n-au pus si „speranta”, Cristi atinsese niste inalte foarte tari acolo 😦

    Apreciază

    • Daaa. Acum ca ai zis mi-am dat si eu seama ca nu apare „Speranta” in playlist. Pacat. A fost incredibila forta lui Cristi pe tot parcursul acelui concert. De-abia astept dvd-ul si…de-abia astept un concert cu „speranta”, „valuri”, „iris” si alte piese in acelasi registru inconfundabil.

      Apreciază

  3. Pingback: Pentru Fani- Iris 12 porti « Zapacita

  4. Pingback: Revenire Iris- 2009 Sala Polivalenta « Zapacita

Lasă un comentariu