Vreau un gratar nou:)

Sper ca acest blog va câştiga grătarul de la Camping Grill. Concurs iniţiat de Chinezu

Rolul meu la grătar de obicei se limitează la înfipt piept de pui şi legume în ţepuşe, sărat, piperat, crestat diverse cărnuri, murit de poftă, bătut la table şi aranjat masa. Dar asta nu înseamnă că nu-mi respect prietenii grătargii, că nu îi aprovizionez cu băuturi reci şi că nu aş fi tare fericită dacă i-aş cadorisi cu asemenea frumuseţe de grătar.

Grătarul de criză

Vara asta a fost una destul de aspră din punct de vedere financiar (sau am exagerat noi cu plimbările?). Cum suntem o gaşcă plimbăreaţă…nu am fi renunţat la mersul la mare şi la munte nici măcar pentru un weekend. O să vă povestesc cum am supravieţuit noi la Vadu şi în Vama Veche mâncând peşte şi frigărui din cârnaţi de bere.

Avem un prieten bun care de câteva luni e bucătar în Tulcea. Am pornit într-o miercuri spre mare şi înainte să campăm la Vadu ne-am gândit să-l vizităm. Nu a fost chip să plecăm cu mâna goală de la el aşa că ne-am trezit cu o sacoşă plină cu ştiuci (gata curăţate :D). Noroc că aveam la noi grătarul (fără picioare). Am cumpărat dintr-un penny market roşii, pâine, usturoi şi…două zile ne-am îndopat cu peşte.

Când ţânţarii ne-au dovedit, ne-am gândit să vedem şi ce se mai întâmplă prin Vamă. Bugetul tot silfid se prezenta. Ne-am oprit la penny în Mangalia şi am cumpărat 2 pungi de cârnaţi de bere, roşii, ceapă, 2 ardei graşi şi 10 ciuperci. Am campat departe de nebunia mamaiotă şi am încins grătarul pe câmp (ca să nu afumăm toate corturile). Luasem de acasă ţepuşele  aşa că masa de prânz a fost gata rapid- 12 frigărui dacă îmi amintesc bine. N-am reuşit să mâncăm tot şi seara ne-am făcut sandvişuri cu ce rămăsese. A doua zi am încins iar grătarul dar de data asta ne-am răsfăţat cu piept de pui

Şi uite cam aşa am stat noi la mare de miercuri până duminică cu cca. 250 de lei de om, sătui şi cu suficiente finanţe pentru îngheţăţi, şpriţuri, covrigi ş.a.m.d.  Dacă n-am fi avut grătarul la noi nu ştiu dacă supravieţuiam un weekend cu banii ăştia.

Grătarul de duminică

În zilele călduţe de toamnă îmi place să-mi chem toţi prietenii în curte la grătar. Facem frigărui (din piept de pui de data asta),  ciupercuţe cu unt, băieţii se îndoapă cu mici şi cărnuri de porc. Eu fac salate şi prăjituri.Vecinul bătrân se caţără pe gard şi ne ameninţă că sună la poliţie că nu avem voie „să dăm foc”… Pentru grătarele astea în familie tare bine mi-ar prinde un grătar Utah.

Primul grătar pe care l-aş încinge dacă aş câştiga ar fi  pentru bunicii mei:) Bunicul este un grătargiu convins şi ştiu că ar fi foarte încântat dacă ar „lucra” cu un grătar aşa de performant. I l-aş împrumuta şi lui ca să-şi impresioneze musafirii 🙂

* pozele sunt de la un grătar la Dunăre, undeva pe lângă comuna Oinacu

P.S. După fiecare grătar la „iarbă verde” noi ne-am strâns  gunoaiele; şi gunoaiele altora. Dacă te simţi cu musca pe căciulă, pe 25 septembrie ai ocazia să te revanşezi şi să ieşi la curăţenie cu “Let`s Do It, Romania!”

2 gânduri despre „Vreau un gratar nou:)

  1. Pingback: Tweets that mention Vreau un gratar nou:) « Zapacita -- Topsy.com

  2. Pingback: And the winner of “Cel mai grataragiu blogger” is… » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s