La multi ani Cristi Minculescu!

Pe 9 ianuarie 1959 se năştea Cristi Minculescu „un visător nomad care se muta prin ţară împreună cu familia lui” (vorbele între ghilimele îi aparţin lui Miron Ghiu Caia, autorul cărţii „Iris, spectacolul abia începe”).

În copilărie nu şi-a imaginat vreodată că va fi într-o trupă rock dar îi iubea pe Zeppelin, pe Deep Purple, pe Free, pe Queen. În iunie 1979, proaspăt întors din armată şi ras în cap, s-a dus mai mult în glumă la o repetiţie a trupei Harap Alb. Aşa a început goana nebună.

În ianuarie 1980, Cristi primeşte un telefon de la Anton Haşiaş (bass Harap Alb) şi i se propune să meargă la Iris. Minculescu văzuse tricouri şi afişe cu Iris, nu fusese la nici un concert dar „se gândea că o fi ceva de capul lor” pentru că aveau notorietate în capitală şi în oraşele mari.

Pe 9 ianuarie 1980, chiar de ziua lui, Cristi Minculescu dă probă cu Nelu Dumitrescu şi Nuţu Olteanu şi este acceptat ca vocal în trupa Iris. Avea 21 de ani, purta „pantaloni verzi evazaţi, bocanci, fes şi o geacă de aviator„. „Arăta ciudat, numai a solist vocal, nu…

Astăzi Cristi Minculescu împlineşte 52 de ani de viaţă şi 31 de ani de Iris.

La mulţi ani fericiţi, Cristi!

4 gânduri despre „La multi ani Cristi Minculescu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s