Daniela Zeca Buzura în Tabu de martie

A fost o plăcere să o ascult pe Daniela Zeca Buzura povestind şi mi-a fost  greu să orientez textul în direcţia temei mari a dosarului din Tabu de martie: „Graniţa celor 30 de ani”. Aveam prea multe curiozităţi, mă tentau foarte mult mărturisirile despre cum îşi construieşte personajele şi riscam să pierd ideea textului.

În Tabu de martie puteţi să citiţi ce visa Daniela Zeca în copilărie şi ce a reuşit să realizeze până acum. Veţi afla de ce personajele din cărţile ei dansează şi cum a reuşit să se ţină de vise, ca de „sfoara unui zmeu”.

Vă recomand cu drag romanele „Istoria romanţată a unui safari” şi „Demonii vântului„.

Istoria romanţată a unui safari a fost o carte scrisă cu foarte mare urgenţă, cu foarte mare febră, sub presiunea că toată lumea aia a aromelor, a fluxurilor stranii, o să se piardă dacă nu reuşesc să o captez repede.”

„Nici nu vă puteţi închipui cum putea să pară de superficială în mintea unora ideea următoare: că ar putea să existe un roman despre bijuterii, un roman care să aibă poveste, personaje, o metafizică anume, o morală, nişte dileme. Şi bărbaţii şi femeile luau la modul decorativ şi pitoresc acest proiect şi îl găseau destul de superficial. Puţini au crezut în el. Cred că şi proiectul în care mă aflu acum şi care va închide ceea ce împreună cu editura am numit „trilogia orientală”, ar părea la fel de aberant dacă l-aş mărturisi.”

Iată ce îmi mai place mie mult în Tabu de luna asta:

textul Cristinei Bazavan despre Mirela Oprişor. Nu mi-aş fi imaginat că a intrat la teatru la 23 de ani; sau că la admitere, la monolog a ales chiar fotografia lui Mimi Brănescu. Povestea e scrisă minunat. O veţi vedea pe Mirela citind Cehov în magazinul la care era vânzătoare. O s-o surprindeţi timidă pe coridoarele facultăţii.

– povestea de copertă cu Andreea Raicu şi Flori Bădiţă, semnnată de Andreea Vasile. Textul surprinde tare frumos emoţiile unui debut şi relaţia dintre cele două. Citind, mi-am dat seama că mi-ar fi plăcut mult să le observ la şedinţa foto

– Textul Inei Hofnăr despre RoxanaVasilescu, femeia care, la 28 de ani, e programator de jocuri video şi conduce o echipă formată exclusiv din bărbaţi

Un gând despre „Daniela Zeca Buzura în Tabu de martie

  1. Pingback: Daniela Zeca Buzura « Zăpăcita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s