Barcelona la picior

Această prezentare necesită JavaScript.

O fi la modă, n-o fi la modă, Barcelona chiar e oraşul în care m-aş muta. Aş ignora lipsa wc-urilor şi străinii adormiţi pe borduri. Aş lenevi la soare în parcuri, m-aş plimba pe plajele luuungi, aş pedala pe faleză în drum spre serviciu, m-aş juca cu florile de leandru, aş alerga dimineaţa pe malul mării, aş dansa, aş bea sangria rece, m-aş uita după papagalii din mandarini şi m-aş bucura de fiecare străduţă strâmtă şi întunecată. Dacă aveţi poftă de plimbat, iată câteva sugestii:

Cazare

Noi am optat pentru camping şi astfel am avut umbră dar şi o super plajă la câţiva paşi de culcuş. Cum zburam low cost nu puteam fi nesimţiţi să îndesăm cort, izoprene şi saci de dormit în bagajul de mână. Cu banii cu care am fi închiriat toate aceste lucruri, am preferat să ne rezervăm un bungalou (cabin 2 pax). Sunt atâtea de văzut că nu ai nevoie decât de duşuri curate şi de un pat rezonabil.

Vă recomand camping-ul Tres Estrellas din Gava Mar ( e şi f. aproape de aeroportul El Prat). Avea aşa: farmacie, cabinet medical, supermarket cu preţuri f.f. bune, restraurant cu super sangria şi mâncare bună, cinema în aer liber- seara toată lumea îşi lua beri, şampanii, vinuri şi se întindea pe iarbă la film, toalete ireporaşabile, umbră multă, plajă mare, curată şi dotată cu duşuri, staţie de autobuz către centru (autobuzele circulă şi noaptea şi respectă întocmai orarul afişat), internet, zonă de grătare, teren de tenis, piscină, mese de pingpong. Pentru toate astea am plătit 29 de euro/noapte (2 persoane).

Plajă

Barceloneta e plaja din oraş şi e minunată pentru un mic dejun pe nisip, în lumina răsăritului, după o noapte de petrecut. Nova Icaria parcă e mai puţin aglomerată, Mar Bella Beach e mai pentru sporturi acvatice şi El Bogatell e cea mai lungă (650 m). Toate sunt late (au între 35 şi 40 de m lăţime) şi cu nisip fiiin. Nouă ne-a plăcut mult mai mult plaja Castelldefels de lângă camping pentru că era lată de 100 de m şi deloc aglomerată. Nisip fin, nici o piatră în apă şi valuri mari numai bune de luat la trântă.

Muzee

Sunt obsedată de muzee şi mă uită Dumnezeu holbându-mă la cele mai mici detalii. Dă-mi şi prostioare multimedia care îmi spun poveşti despre obiectele pe care le văd şi nu mă mai scoţi de acolo. Dacă îmi semeni, Barcelona e pentru tine. Nu vă povestesc de clasicele Sagrada, Camp Nou şi Parc Guell. Le găsiţi voi:) Iată ce mi-a plăcut mie mult:

Muzeul Maritim (2.5 euro)
Da, am fost obsedată de perioada marilor descoperiri şi am stat o jumătate de zi în muzeul ăsta admirând fiecare sac de cafea, fiecare cabină de explorator, căţărându-mă pe corăbii şi zgâindu-mă le sute de hărţi. Muzeul este găzduit de fostul şantier naval şi e cu atât mai interesant.

Muzeul de istorie al Cataloniei şi Muzeul Catalan de arheologie (1.61 euro pentru studenţi, 2.30 întreg)
Exact ce ne lipseşte nouă: o poveste pentru fiecare pietricică plus multă interactivitate.

Monumentul lui Columb

Construit în 1888, oferă o super privelişte

CosmocaixaMuzeul de ştiinţă (3 euro, 2 euro pentru studenţi)

Unul dintre cele mai „frumoase” muzee pe care le-am văzut. Aş fi stat toată ziua acolo. Au inclusiv pădure tropicală, cu arbori de 20 de m şi o climă care te topeşte. Şi planetariu. Dacă intram într-un astfel de muzeu când eram copil cred că aş fi fost în extaz.

Tibidabo (512 m)

Un funicular te urcă în vârful dealului şi te lasă să admiri tot oraşul. Biserica Sagrat Cor e impresionantă. Parcul de distracţii din vârf nu e spectaculos dar pentru copii sunt sigură că e minunat. Tot pe deal găsiţi Muzeul Automatelor şi Observatorul Fabra.

Grădina Botanică

Când nu mai suporţi zăpuşeala oraşului, o plimbare prin grădina botanică e ideală.

Distracţie

Parcul Portaventura se află la o oră distanţă cu trenul de Barcelona (120 km).  Trenurile sunt ieftine şi te lasă chiar la poarta trenuleţelor. Un bilet costă 44 de euro la faţa locului (rezervând online economiseşti mult, mai ales dacă îţi iei bilet şi la aqua park) şi garantează muulte ţipete. În plin sezon e foarte aglomerat şi stai la cozi uriaşe, mai ales la trenurile mari (în iulie depăşesc o oră aşa că un pass poate fi foarte util). Nu vă duceţi într-o zi cu vânt puternic pentru că veţi aştepta şi mai mult la cozi.

De neratat: Dragon Khan cu cele 8 super bucle de 360(noi ne-am dat de două ori), Furius Baco în care la început crezi că ai făcut infarct şi abia apoi îţi dai seama că nimeni nu poate să ţipe din cauza accelerării incredibile (83.9 mile/oră în 3.5 secunde !!), Tutuki Splash ca să te răcoreşti, Kon Tiki Wave pentru stomac în gât, Hurakan Condor pentru 100 de m de cădere liberă. Noi am stat o zi întreagă şi nu ne-a ajuns. Nu sunt de ocolit nici jocurile la care câştigi maimuţoaie- noi am plecat cu un ditamai Stewie din Family Guy.

Nebunie noaptea prin oraş

Lumea bea pe stradă, se îmbrăţişează cu necunoscuţi şi cântă. La tot pasul eşti întrebat dacă ai foiţe. Un fel de Vamă mult mai colorată şi mai ciudată. Nu vă sfătuiesc să beţi apă din fântâna de pe Rambla (legenda zice că în felul ăsta îţi garantezi întoarcerea în Barca)- noaptea englezoii fac pipi în ea.

Recomandare: mergeţi mult pe jos sau închiriaţi biciclete.

Noi luam autobuzul numai din şi către camping. Oraşul l-am parcurs cu piciorul şi a fost minunat- una dintre cele mai frumoase vacanţe.

4 gânduri despre „Barcelona la picior

  1. Barcelona are mereu ceva de dezvaluit, nu te poti plictisi. Si totusi mie mi s-a parut prea incarcata. Imi plac orasele „coerente”, nu cu jdemii de stiluri 🙂 Dar istoria a fost bogata pt orasul in cauza, chit ca gothic style si Gaudi nu prea se pupa.
    Parc Guell insa e foarte foarte tare.
    Ai invatat ceva in catalana? 😛

    Apreciază

    • Mie mi-a placut haosul de stiluri pentru ca strazile erau al naibii de ordonate- imposibil sa te pierzi.
      Nope, nu s-a prins de mine catalana:) Trebuie sa ma intorc:D

      Apreciază

  2. 60.000.000 de euro adună Camp Nou ,anual, din vânzarea de ”tour of the stadium tickets”,şi tu n-ai dat nici o poză. Eram curios să văd cazanul. Felicitări pentru excursie.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s