Săptămâna copiilor


Când eram eu copil 1 iunie însemna îngheţată şi desene pe asfalt. Mirosea a vacanţă şi a emoţii (iau premiu sau nu?), a mare şi a tabere. Primeam cărţi de aventură (câte un teanc să-mi ajungă toată vara), mergeam la teatru de păpuşi sau la film cu şcoala, pregăteam spectacole la balet, la dansuri, la aerobic. În  secret îmi doream mult să peterec Ziua Copilului cu Magicianul şi cu Abramburica, să mă joc cu ei, să se întâmple un miracol şi să fac parte şi eu din echipa Abracadabra.

Mi-e dragă Ziua Copilului pentru că îmi aminteşte de emoţiile astea mici, de visele astea care păreau atât de mari, de bucuria cu care aşteptam îngheţata asortată în faţa dozatorului sau de momentul în care mama sau bunica îmi completau economiile şi intram în sfârşit în librărie ca să-mi cumpăr o minge mov la care visasem toată primăvara. Sau role! Sau cum toată lumea era a mea când am ieşit din magazinul Obor cu o trotinetă. Sau când aflam că am voie să păstrez un pui de pisică.

Dacă vreţi să regăsiţi bucuriile astea e suficient să-i ascultaţi pe cei mici. Mulţi spun că „nu mai e ca pe vremea noastră când copiii erau altfel”. Dacă ai urechi şi răbdare eu zic că poţi să te întorci în timp, mai ales când e vorba de copii cărora li se fac rar bucurii.

Săptămâna asta a început frumos cu pedalat pentru îngheţată alături de Bogdan Antohe, George HariVlad Dulea, Gabi Solomon, Mircea Racoviceanu, Iuliana Niculescu.

Am adunat 80 de îngheţate Big Milk pentru copiii de la Centrul Sf. Nicolae din sectorul 3. Puteau să fie 100 dar m-am bâlbâit la luat mâna de pe ghidon şi nu am reuşit să strâng toate steguleţele. Promit că o să mă antrenez şi nu se mai repetă. Când am plecat marţi din Herăstrău eram aşa de dezamăgită de mine că m-am străduit tot drumul să semnalizez frum0s cu mâna întinsă.

Miercuri la 6:30 am pornit spre Isaccea cu Carnaval Party ca să sărbătorim 1 iunie cu cei mai simpatici copii pe care i-am văzut până acum. Ne-am pus costumele în Primărie şi când am ieşit în mijlocul celor 300-400 de copii au năvălit cu toţii cu multă-multă bucurie în priviri. M-au mângâiat pe aripi, m-au întrebat de unde vin şi cum am zburat până la ei, cum mă cheamă, unde stau, ce alte zâne mai cunosc. Fetiţele mă luau în braţe şi-mi mulţumeau că am venit deşi spectacolul nici nu începuse şi nu le făcusem încă nimic ca să-i bucur. Ţopăiau şi băteau din palme la vederea fiecărui personaj nou (şoricei, prinţese, statui, prinţesă pe picioroange).

Au fost cel mai cooperant public pe care l-am întâlnit. Au intrat în orice joc, au participat la toate concursurile, au făcut karaoke, au spus bancuri şi trei băieţi ne-au făcut o super demonstraţie de break dance. Când ne-am luat la revedere ne-au strâns toţi în braţe şi ne-au cerut autografe pe mânuţe.

Când să ne tragem sufletul şi să intrăm în Primărie, ne-am trezit răsfăţaţi cu cele mai bune prăjituri şi cu cea mai minunată socată. Nu numai copiii erau minunaţi la Isaccea dar şi oamenii mari erau extraordinar de primitori.

Sâmbătă îmi pun iar aripi şi zbor în Parcul Tineretului unde va fi inaugurat un nou loc de joacă cu multe cântecele şi dansuri.

Iar duminică dă-i şi petrece de Ziua Copilului cu Revista Lilliput şi cu Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, tot în Parcul Tineretului, pe aleea Valorilor (la Statui). Dacă vreţi să veniţi cu copiii să ştiţi că v-am pregătit şi o mini piaţă în care cei mici vor putea să facă schimb de jucării la „Standul jucăriilor uitate”.

Pe zapacita.ro am pregătit şi un mini-concurs aşa că dacă veniţi duminică 5 iunie în Parcul Tineretului ajutaţi-vă copiii să facă o fotografie cu subsemnata şi trimiteţi-o apoi pe povesti@zapacita.ro. Îi aştept cu premii surpriză, zăpăcite şi lilliputane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s