Un vis împlinit

Mi-am dorit dintotdeauna o călătorie fără dată fixă de întoarcere. Ideea a prins contur îngroşat pe măsură ce job-urile şi responsabilităţile s-au înmulţit iar timpul pentru vise s-a împuţinat. Degeaba fugeam amândoi aproape weekend de weekend. Degeaba cutreieram ţara în limita sărbătorilor legale. Nu era destul şi ne întorceam mereu cu dor şi mai mare de luat câmpii. La începutul anului ne-am pus pe strâns bani şi schimbat în euro şi am avut în sfârşit parte de cea mai frumoasă vară: 10.000 de km cu motocicleta prin Europa.

1. SLUJBE/PROIECTE/ANCORE DE TOT FELUL

El şi-a dat demisia. Eu mi-am pus pe pauză mai toate proiectele, mai puţin job-ul online pe care l-am cărat după mine. Am avut puţine îndoieli când în timp ce împachetam apăreau tot felul de oportunităţi profesionale care mai de care mai drăguţe, ba unele chiar şi bănoase. Le-am alungat repede pentru că m-am temut că dacă dau înapoi nu o să mai plecăm niciodată.

Cum se nimeresc toate oportunităţile astea fie când vrei să-ţi iei câmpii, fie când eşti prins până peste cap şi nu poţi să le duci…

2. BAGAJE

Am rulat hainele ca pe prosoape şi le-am îndesat în husele de la sacii de dormit. Sacii de dormit au intrat amândoi într-un sac de compresie care împreună cu cortul a format un frumos set de braţe de fotoliu, numai bune de sprijinit pe ele.

Am mai avut un topcase şi două sidecase-uri (unul de împrumut- mulţumim Cristi!), un tank bag pentru acte, bani, aparat foto şi ghiozdanul de biclă la mine în spate.

Furnica bătrână (motorul) a avut şi ea rucsacul ei cu scule, geluri, spray-uri şi alte smacuri.

3.TRASEU

ROMÂNIA: Bucureşti- Târgovişte (cumpărat carapace cu plasă SH; nu puteam să merg cu geaca de piele de 10 kg)- Drobeta- Herculane (nani şi bălăceală 2 zile)

SERBIA: Nis- Novi Pazar (cazat în singura cameră rămasă liberă dintr-un hotel- restul erau ocupate de nuntaşi agitaţi)

MUNTENEGRU:  Mojkovac, Podgorica, Ulcinj, Bar, Sveti Stefan, Zabljak, Trsa, Kotor (am ocolit pentru că erau nişte incendii şi ţineam neapărat să mergem prin canion)

CROAŢIA: Dubrovnik, Orasac, Split, Zadar, Rijeka

ITALIA: Trieste, Udine, Cortina D Ampezzo, Como, Milano, Torino

FRANŢA:  Aix En Provence, Arles, Beauduc, Montpellier, Perpignan

SPANIA: Girona, Barcelona

FRANŢA: Toulouse, Limoges, Paris, Metz

GERMANIA: Erlangen, Nuremberg

CEHIA:  Praga

UNGARIA: Budapesta

4. MOTOR: Bmw F650ST (1997) cu un bendix bătrânel

5. PERIOADA: 15.07- 29.08

 

Când ne-am întors, toată lumea ne întreba „cum a fost?”. Zâmbeam tâmp şi răspundeam „frumoos”. Ce poţi să spui despre o lună şi jumătate de libertate? Că au fost unele dintre cele mai frumoase zile din viaţa ta?

Unul dintre puţinele răspunsuri pe care le-am dat a fost ăsta:

„Eram în Budapesta şi ancoram bagajele pe motor. Un tip ne-a strigat vesel şi ne-a spus „this is me”, arătând spre motocicleta lui roşie. Ne-am îmbrăţişat şi am început să povestim fiecare despre călătoria lui. Tipul era englez, dar muncea în Noua Zeelandă. Un an muncea ca nebunul, un an se plimba şi stătea cu familia. Euro-trip-ul ăsta fusese însă cea mai lungă tură a lui. Îl dureau mâinile şi frâna mai mult cu piciorul. Era anchilozat dar îi luceau ochii şi-l entuziasma totul. Cel mai mult îi plăcuse în Europa de Est. Când ne-am luat la revdere ne-a spus aşa: „Dacă înainte mă gândeam că la un moment dat o să fac o călătorie în jurul lumii, după tura asta a devenit o certitudine. Nu ştiu dacă la 40 de ani, sau la 45, dar ştiu sigur că o s-o fac.”

M-am hotărât să împart lucrurile, aşa că în categoria „10.000 de eurokm motorizaţi” vor urma poveşti despre camping-uri, români întâlniţi, jocuri învăţate, gafe, pene de benzină, muzeuri, munţi şi mări.

5 gânduri despre „Un vis împlinit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s