Bucurii vechi şi noi- Lotus în True Club

Se întâmplă uneori să te bucure ceva aşa de mult încât vrei să ţii doar pentru tine, de frică să nu-i ciunteşti din frumuseţe. Aseară l-am revăzut pe Cristi Minculescu şi pentru câteva clipe am avut iar 11 ani. N-o să vă povestesc cum vine asta, dar pot să vă spun că proiectul Lotus promite mult şi că porneşte o nouă poveste.

Am fost năucă până la începerea concertului din True Club. Mă uitam la Cristi plimbându-se prin club, schimbând vorbe cu oamenii dragi, pregătindu-se de urcarea pe scenă şi mi se părea că toate amintirile cu el şi cu Iris sunt dintr-o altă viaţă.

Seara a început cu un „bună seara, prieteni” mai stins, dar mai cald ca de obicei şi cu zâmbetul lui Anton Judy Seutter (chitară).

Cristi a fost puţin răguşit şi pe măsură ce playlistul avansa, mă împărţeam în două. Mi-era ciudă că vor apărea cronici care iarăşi vor insinua că s-a zis cu vocea lui, mai ales pentru că ştiu că poate cânta impecabil „Soldier of fortune”, „Satisfaction”, „Easy living”, „Give me all your love”, „Stairway to heaven”, „All right now”, „Feel like making love”(…). Mă  luptam cu amintirea serii de la Sala Palatului, când Cristi avea 40 temperatură şi după ce s-a terminat concertul „Iris Athenaeum”, în loc să fugă cât mai repede acasă şi să se trateze, s-a oprit la mâna de puşti care îl aşteptau cu flori. Ne-a dat autografe deşi avea părul ud de transpiraţie şi afară era frig. Ne-a întrebat dacă ne-a plăcut şi zâmbea cum nu ştiu dacă l-aţi văzut zâmbind în ultimii ani de Iris.

Aseară mi s-a părut că zâmbea tot aşa. Şi că era fericit. Şi mi-a fost de ajuns ca să mă bucur că există Lotus şi să-mi doresc să fie invitaţi tot mai des în România (dar şi să răspundă invitaţiei Uriah Heep şi să fie opening band în 42 de oraşe).

Concertul s-a termnat cu o piesă rock „clasică”, după spusele lui Judy Seutter.  A fost o „Strada ta” din altă lume. Cântau oamenii de la mese, cântau fetele de la bar, cântau modelele cu promoţia la Bacardi, cântau grupuleţele care tocmai coborau treptele de la intrare. A fost încheierea cea mai dragă, pentru că a parut a fi despre prietenie.

Aştept să văd Lotus cu chitările în priză şi visez la încă un unplugged, unul care să se apropie de atmosfera de aici

4 gânduri despre „Bucurii vechi şi noi- Lotus în True Club

  1. Pingback: Cristi Minculescu, Nuţu Olteanu şi o noapte de poveste în Route 66 | Zăpăcita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s