Young Blood la Street Heroes Cool as Ice

Îl urmăresc pe Mihnea Groşeanu din toamna lui 2012 când căutam un skater talentat pentru rubrica „Supercopii” de la emisiunea Totul despre Mame. M-a impresionat  seriozitatea cu care priveşte acest sport şi m-am bucurat că are o mamă foarte cool care îl susţine în tot ce îşi propune.  Îmi părea rău că nu l-am văzut într-o competiţie oficială aşa că el a fost principalul motiv pentru care am ajuns ieri la  Street Heroes Cool as Ice.

Calificările pentru skateboard au început sambata la ora 10. De la ora 8:00, minorii înscrişi în concurs şi-au confirmat participarea prezentând consimţământul scris al părinţilor. Până la ora 19:00, dintre cei 110 skateboarderi înscrişi, mai rămăseseră 8, cel mai tânăr dintre ei fiind Mihnea Groşeanu (13). Teoretic, finala ar fi trebuit să includă 16 finalişti, dar mulţi au fost descalificaţi pentru că au greşit de trei ori. Regulamentul zicea: Participantii au un sigur run de calificare cu o eroare maxima de 2 trickuri. In cazul in care acesta greseste 3, el va fi descalificat automat din contest.”

Cu 10 minute înaintea finalei la Skateboard, Mihnea, îmbrăcat cu un tricou larg gri, asortat cu adidasii Nike, se antrena pe rampa din stânga scenei. Copii de vârsta lui îl susţineau de pe margine. Se încrunta puţin când îl strigau exact când trebuia să facă un trick mai complicat şi îl deconcentrau, dar la întoarcerea la start le zâmbea cald. Cu şapca Redbull întoarsă şi îndesată peste şuviţele cârlionţate care îi îmbracău obrajii roşii de la efort, Mihnea părea că încerca să ignore tot ce se întâmpla în jurul lui: dubstepul hârjâit, fumul de ţigară, blitzurile şi aplauzele celor de pe marginea traseului.

La 7 fix, prezentatorul a anunţat că a venit momentul ca cei mai buni 8 skateboarderi să se înfrunte în finală. Formatul prespunea un battle eliminator (1 la 1), cu două manşe, pe un traseu mai lung decât cel din calificări. Vesel, Mihnea a bătut pumnii cu ceilalţi şapte concurenţi şi s-a pregătit de tragerea la sorţi.  Puştiului nu i-a pierit zâmbetul larg nici când l-a tras la sorţi pe Andreas Ringgren Larsen, un sportiv de 25 de ani din Danemarca. În schimb mamei, îmbrăcată cu un tricou negru larg şi cu aparatul foto la gât, i-a părut tare rău că a picat cu un sportiv aşa de matur şi de bine cotat. Mersese excelent toată ziua, cu “linii curate”, fără căzături şi fără emoţii.

La start, Mihnea a dat noroc cu Andreas şi l-a urmărit  pe traseul primei manşe. Danezul cu tricou Etnies a căzut de două ori. Încă o greşeală şi ar fi fost descalificat iar Mihnea şi-ar fi asigurat un loc printre cei patru care urmau să se lupte pentru podium. Mama jubila, dar nu putea să se relaxeze pentru că de la fiecare sportiv se ia în considerare cea mai bună manşă. Cum a pornit fiul, mama a alergat de pe margine, pe toată lungimea traseului. Mihnea n-a căzut deloc şi a primit chiar felicitări de la prezentator la un 50/50 reuşit.

Organizatorii măturau de zor cutiile de Redbull şi paharele de bere care treceau de garduri şi intrau pe traseu. A doua manşă a fost dominată de Andreas căruia i-au ieşit spectaculos trickurile. Mihnea s-a dat curat şi zâmbitor. Întors la start, şi-a şters transpiraţia de pe buze cu colţul tricoului gri şi a căutat-o pe mama cu privirea. Apoi s-a îndreptat spre Andreas, l-a felicitat şi l-a strâns prieteneşte în braţe. Ştia că n-o să meargă mai departe, dar n-a plecat acasă, ci a urmărit atent evoluţia tuturor finaliştilor. În timp ce başii de la “Smack my bitch up” vibrau în abdomenele tuturor, danezul Andreas a făcut o linie spectaculoasă, cu trickuri înalte şi multe aplauze de pe margine. Domina competiţia.

Mihnea a participat la primul lui concurs de skateboarding în 2010 (IORiding) şi a luat locul I deşi a concurat cu copii mari, până la 16 ani. Ieri seară, tipi  de 20-30 de ani l-au luat în braţe şi l-au felicitat pe copilul de 13 ani care a ajuns în finala celui mai mare festival de sporturi extreme și cultură urbană, fără delimitări de vârstă, concurând de la egal la egal cu cei mai buni şi câştigând respectul tuturor.

Cinci ore mai târziu, când fumul era tot mai gros, a avut loc premierea la skateboarding. Mihnea era la Turbohalle de mai bine de 16 ore iar sportivul cu care a concurat în finală s-a dovedit a fi cel mai bun din acea seară. În aplauzele publicului, puştiul a fost chemat pe scenă şi a primit diploma şi premiul special pentru “Best young blood”.


1st PLACE: Andreas Ringer (25 ani)
2nd PLACE: George Barbulescu (19 ani)
3rd PLACE: Mihail Adolf Gherghelah (24 ani)
Young Blood: Mihnea Groşeanu (13 ani)

foto: Simona Gabriela Arus

Multumiri Street Heroes pentru suport!

www.facebook.com/the.oven.byburn
www.facebook.com/streetheroesfestival
www.streetheroes.ro
www.facebook.com/olliegangshop

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s