Tura moto în Grecia cu BMW K1200RS

Această prezentare necesită JavaScript.

 

2013 n-a fost anul demisiilor şi al plimbărilor fără dată fixă de întoarcere. A fost anul plin până în ultima clipă dinainte de încălecarea „regulamentară”  de două săptămâni.  Furnica neagră (BMW F650) s-a transformat în balenă roşie (BMW K1200RS). De pe 1 până pe 15 septembrie am motociclit prin Grecia. Nu mi-a ajuns, dar mi-a plăcut.

A fost prima oară când am vizitat Grecia şi nu aveam nici un fel de aşteptări. Culorile mării sunt incredibile, e cald, dar nu sufocant, turiştii sunt puţini, mâncarea e grozavă şi totul te invită să te relaxezi.  Am înnotat şi am dormit mult, am alergat pe faleză şi m-am jucat cu zeci de pisici care leneveau prin taverne.

Traseul a arătat cam aşa: Bucureşti- Veliko Tîrnovo (popas la Tempo, restaurantul minune)- Alexandroupolis- Kavala- Thasos (tur de insulă)- Thessaloniki ( o oră; haos, caniculă, aglomeraţie, horror)- Nikiti- Sarti-Litochoro (cocoţ pe vf. Mytikas)- Meteora- Ioannina- Lefkada (tur de insulă)- Lacul Ohrid- Sofia- Ruse-Bucureşti.

Cu tot cu plimbări prin împrejurimi, în total am parcurs peste 3500 km.

Cazare

Campingurile din Grecia sunt unele dintre cele mai drăguţe în care am stat: curate, convenabile, cu bucătărie, market, wifi (veşnic slab, dar a fost mai bine aşa), tavernă, maşini de spălat…

Am campat în:

1. Thassos- Camping Golden Beach (16 euro/noapte- 2 persoane, cort şi motor)

2. Sarti- Armenistis Camping (20 euro)

3. Litochoro- Camping Olympus Beach (18 euro)

4. Lefkada- Camping Kathisma (lângă o plajă minunată) (14 euro)

Am dormit în pat la:

1. Ohrid- Apartments Antigona (15 euro)

2. Pernik- Hotel Elit (30 de euro):

Bagaje

Deşi sidecase-urile balenei sunt mult mai puţin încăpătoare decât ale furnicii, cred că ne-am perfecţionat la împachetat. Doi saci de compresie au adăpostit hainele pentru doi oameni. Au urmat: cort, doi saci de dormit minusculi de la Hervis, două salteluţe care se umflă singure şi ocupă mai puţin loc decât izoprenele,  tank case cu paşapoarte, asigurări medicale şi kindle plus un bidon de ulei pentru că balena e cam însetată.

Instalam şi strângeam toată tabăra în 30-40 de minute (fără să ne grăbim).

Drumuri

Dacă anul trecut eram cam terminaţi după o zi cu motociclit şapte-opt sute de km, acum nu ne-am simţit deloc înţepeniţi. De fiecare dată când drumul era mai ciupit de gropi, sau când încercam să ajungem la o plajă mai ascunsă, îmi era însă milă de biata balenă şi îmi era dor de F650 cu care puteai să te dai şi prin pădure fără stres.

Cele mai frumoase drumuri mi s-au părut cele care înconjurau Thasos şi Lefkada, serpentinele de la Litochoro până la Prionia (punctul de pornire al urcuşului pe Mytikas) şi  cele din Sithonia („degetul mijlociu” din Halkidiki).

Vor urma: Top plaje Lefkada şi Thasos; Ascensiune pe vf. Mytikas şi Ohrid (Macedonia).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s