Mamaie Emilia și Prințesa Careofi

mamaie

Când nu știam încă să citesc și rămâneam peste noapte la bunica din partea mamei, ma cuibăream lângă ea în pat și o rugam să-mi spună o poveste. Cu lumina stinsă, mă hlizeam preț de vreo 2-3 povești și tot nu mă lua somnul. Îi ceream mereu încă una și încă una.

– Pe care să ți-o mai spun? mă întreba obosită

– Care o fi, răspundeam

– A fost o dată o prințesă pe care o chema Careofi…
– Cuuuum?
– Careofi, așa o chema.

Și pornea o întreagă aventură cu un rege și o regină care n-aveau copii, găseau o fetiță pe stradă și se hotărau să o înfieze. Când au întrebat-o ce nume să-i pună, fetița le-a răspuns Care o fi și regelui și reginei li s-a părut un nume nemaipomenit. Probabil era vechi și nobil căci nu-l mai auziseră până atunci. La orice întrebare i se punea, prințesa răspundea mereu cu Careofi. Chiar și când au întrebat-o cu care dintre pretendenți ar vrea să se mărite.

Când rămânea fără inspirație, mamaie o căuta printre obiectele aflate la îndemână. Astfel, pe calul prințesei Careofi ajungea să-l cheme NafaCal, de la niște picături de ochi (Nafa-Gal), iar regina-mamă se vindeca de tot felul de boli cu vitamina A cea unsuroasă.

Când în sfârșit adormeam, de multe ori se ridica din pat pe nesimțite și pleca la bucătărie să gătească pentru a doua zi și să coacă măcar o prăjitură (în timpul zilei era doamna inginer chimist și n-ar fi fost vreme pentru plăcintă cu mere, cornete, buturugi, Albă ca Zăpada, pandișpan cu vișine și negrese).

La mulți ani, Mamaie și mulțumesc pentru tot!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s