Ziua Georgianei

La etajul unu al unei vile interbelice cu scări spiralate, printre lampadare cu abajur, sfeșnice și patefon, forfotesc domni cu vestă bretele și papion și doamne cu mărgele lungi și buze roșii. Aproape 40 de persoane s-au adunat în saloanele ceinăriei Infinitea la invitația Georgianei Trandafir care și-a planificat în detaliu aniversarea celor 30 de ani. Mesele sunt împodobite cu cești și ceainice de porțelan, din boxe șoptește Frank Sinatra, iar colegii de facultate, de serviciu și de la cursurile de dansuri scoțiene, rudele și prietenii vechi s-au costumat interbelic ca s-o bucure pe Georgiana care a pus totul la punct încă din octombrie când i-a venit idea unei petreceri Roaring 30s.

“Me very happy! Ne vedem în locul meu preferat din București. Detalii curând”, le-a scris atunci pe Facebook prietenilor ei.

După zece luni de luptă cu o formă rară (câteva sute de cazuri documentate în toată lumea) de cancer al vaselor de sânge (EHE — epithelioid hemangioendothelioma), una dintre puținele certitudini pe care le avea era că voia să sărbătorească schimbarea prefixului cu stil și tort cu multă ciocolată. De la diagnosticul din ianuarie, Crazy sexy cancer diet — cum și-a numit regimul fără zahăr pe blogul Viața.Și de la capăt — a ținut-o departe de dulciuri.. S-a mulțumit cu gătit zeci de dulciuri pentru prietenii ei, fără să le guste și visând în scris:

“Abia aștept ziua în care voi putea mânca tone de zahăr, dulciuri care plutesc în sos de ciocolată, carne de orice tip și prăjeli, și…orice!”

Continuarea pe medium

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s