Copiii cu autism merg la şcoală

O să vă ia 2 minute să vă creaţi un cont şi să acordaţi votul vostru unui proiect care va schimba viitorul a 16 copii cu autism. Voturile vor conta enorm în viaţa copiilor care vor fi integraţi în învăţământul de masă. Puteţi şi voi să luptaţi împotriva autismului cu doar câteva click-uri.

Am cunoscut câţiva copii care beneficiază de grija, dragostea şi cursurile Asociaţiei  Învingem Autismul şi i-am privit fascinată. La o lecţie din cadrul proiectului „Dup-amieze vesele” (o joacă organizată în care copiii cu autism se întâlnesc cu copii tipici şi au divesre activităţi distractive), psihopedagogul Luciana Hăloiu le explica noţiunea de „a ascunde”. Era ceva nou pentru ei şi înţelegeau destul de greu de ce să ascunzi ceva. În timp ce o fetiţă se apropia speriată de locul în care trebuia să ascundă obiectul, un băieţel frumos, cu glas ascuţit o privea atent şi îi repeta „nu-ţi fie frică! nu-ţi fie frică”.

La sediul „Învingem Autismul” copiii învaţă poveşti cu ajutorul imaginilor, scriu la calculator şi se pregătesc pentru şcoală. Părinţilor le este foarte greu pentru că de multe ori sunt refuzaţi când vor să-i înscrie la o şcoală „normală”, deşi copiii sunt pregătiţi.

Copiii cu autism sunt doar diferiţi. Văd lucrurile puţin altfel decât noi. De exemplu, la o dup-amaiază veselă  Marius (10 ani) a fost „suspectat” că ar fi vrut să arunce o minge pe geam. Intrebat de Luciana Hăloiu ce a vrut să facă, el a raspuns: „Am vrut să pun mingea în aer!”.

Vă rog să le daţi ocazia oamenilor minunaţi de la „Învingem Autismul” să-şi facă treaba şi să ajute încă 16 copilaşi să meargă la şcoală. Pentru asta au nevoie de o finanţare de la Raiffeisen iar voi puteţi să-i ajutaţi să o obţină. Vă vor răsplăti cu mulţumiri şi cu poveşti frumoase de la cursuri.

Obiectivele acestui proiect sunt:

• Pregătirea pentru şcoală a 16 copii cu autism, în vederea integrării în învăţământul de masă (grădiniţă şi clasele I-IV)
• Creşterea competenţelor a 30 de cadre didactice din grădiniţe şi şcoli din Bucureşti privind nevoile speciale ale copilului cu autism în procesul de integrare şcolară a acestuia.
• Creşterea gradului de acceptare a părinţilor elevilor ca în clasele copiilor lor să fie integraţi copii cu autism.

Intraţi la „proiecte depuse de ONG-uri”, apăsaţi pe Bucureşti şi votaţi proiectul „Copiii cu autism merg la şcoală”.

Vă mulţumesc tuturor celor care vă veţi face timp să schimbaţi ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s