Curs de jurnalism narativ pentru studenți la redacția Decât o Revistă

Ana si Oana

Anul trecut am împărțit cu colega mea, Oana Sandu, cafele, trenuri, camere, reportofon, ciocolată cu mentă, laptop și proiector. Am scris împreună despre violență în familie. Ne-am întâlnit cu studenți care își doreau să scrie și cu oameni care luptă pentru schimbare socială. Le-am vorbit despre scriitură, despre emoție și despre puterea unei povești. A fost unul dintre cei mai frumoși ani, așa că pornim în 2015, tot împreună, cu un curs de opt sâmbete pentru studenții curioși care își doresc să învețe și să exerseze.

Zece studenți care își doresc să devină reporteri vor învăța să căute subiecte, să documenteze, să pună întrebări și să scrie în formă narativă. Cursul durează opt sâmbete, implică mers pe teren, scris și citit săptămânal. Fiecare cursant va exersa elemente de scriitură personală și reportaj și va lucra cu un editor.

Când: Din 21 februarie până pe 17 aprilie (sărim sâmbăta dinaintea Paștelui), de la 10.00 la 13.00

Unde: redacția Decât o Revistă, Intrarea Dumitru Lemnea, nr. 1, București

Cu cine: Ana Maria Ciobanu și Oana Sandu

Oana Sandu este reporter la trimestrialul de jurnalism narativ Decât o Revistă, unde scrie în principal despre probleme sociale precum identitatea romă, sărăcie extremă sau dizabilități intelectuale. În 2013 a câștigat Superscrierea Anului la Superscrieri, o competiție de jurnalism narativ, cu textul Echilibru, despre moartea și viața unei studente excepționale.

Ana Maria Ciobanu scrie la trimestrialul de jurnalism narativ Decât o Revistă. Din 2011 predă cursuri de introducere în jurnalism narativ pentru copii și adulți la Fundația Calea Victoriei. A scris despre protecția copilului, despre viața unui băiat încurcat la naștere și despre problema câinilor maidanezi. A câștigat locul II la Premiile Superscrieri, categoria „Portret” pentru Perspective.

Cum te înscrii: Trimite-ne la dor@decatorevista.ro CV-ul și un scurt eseu (maxim o pagină) în care să ne spui de ce vrei să devii reporter, ce ai vrea să documentezi și apoi să scrii. Deadline: 12 februarie.

Dacă vei fi selectat, te vom contacta să ne cunoaștem între 15 și 16 februarie.

Taxa de participare: 350 de lei, se poate achita în contul Asociației Media DoR care editează Decât o Revistă sau la curs în prima sâmbătă.

Un gând despre „Curs de jurnalism narativ pentru studenți la redacția Decât o Revistă

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » 22 – 28 ianuarie 2015 – Saptamana in Social Media

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s