Deco Light Work

deco

Paula și Cristi sunt prietenii mei și meșteresc minunății. De astă vară și-au spus Deco Light Work și au pornit în lume.

Îl știu pe Cristi de la olimpiada de engleză din clasa a IX-a când constatam cu încântarea celor 15 ani că iată! avem totuși roacheri și-n grupul nostru școlar de la marginea Bucureștiului. Avea cămașă în carouri și părul prins într-o coadă scurtă care i s-a încrețit și lungit peste brâu până la finele liceului. Ani mai târziu și fără pleată am pedalat împreună de la Vadu la Portița într-o aventură cu mulți țânțari.

Pe Paula am cunoscut-o după ce fratele ei cel mare mi-a fost coleg de clasă.  Coincidențele și ițele viitorului au făcut ca ea și Cristi să se îndrăgostească. Treptat am descoperit pasiunea ei pentru fotografie și marea dragoste pentru WASP. M-am hlizit in obiectivele ei și m-am minunat când a scos la înaintare un Seagull TLR.

De multe ori asociez  oamenii dragi cu câte un stop cadru.  Pe mamaie cu ceașca de cafea și cărțile de ghicit în poală, pe prietenul meu pe plajă în prima noastră vară, pe prietenul cel mai bun în Vamă înfășurat în sac de dormit și tremurând de la arsurile solare. Până de curând, când mă gândeam la Cristi, îl vedeam scuturând din pleată în bătrânul Jack. Pe Paula o vedeam călare pe motor, cu aparatul foto strâns în mănuși.

copiimoto

De prin iunie însă, când mă gândesc la ei, îmi vin în minte minunățiile pe care s-au apucat să le creeze din joacă: lămpi din aparate foto, microfoane, chitare și țevi de cupru.

carena

Au avut ei un pitic: să meșterească lămpi din obiecte dragi și să o facă atât de bine încât nimeni să nu-și imagineze că aparatul foto sau microfonul sunt doar obiecte decorative.

cupru edison

Între timp joaca s-a transformat în treabă serioasă. Au multe proiecte în lucru (inclusiv pentru un restaurant) și de fiecare dată când intră într-un bar sunt cu ochii pe accesoriile de iluminat.

Mie mi-au spus că există o cale pentru a transforma un carnețel de reporter în lampă și de-abia aștept să văd cum o să prindă viață ideea asta. Sunt aproape sigură că urmează un ditamai capitolul cu lămpi din diverse piese de motor și bicicletă.

Dacă vreți să meșteriți un cadou memorabil, Cristi și Paula sunt oamenii cu care trebuie să vorbiți. Sunt deschiși la propuneri și mai sunt și foarte drăguți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s